Aurinkokeräimet

Aurinkokeräimet säästää luontoa ja rahaa

Hyödyntämällä ilmaista aurinkoenergiaa säästät energiakustannuksissasi. Samalla säästät luontoa pienentämällä hiilijalanjälkeäsi.

Aurinkolämmön käyttökohteet

Aurinkokeräimen voi liittää lähes kaikkiin peruslämmitysmuotoihin, kuten öljy, sähkö, pelletti, maalämpö jne. Yleensä kaikkeen veden lämmittämiseen, varsinkin, jos se ajoittuu maalis - lokakuun väliin.

Aurinkokeräin sopii kaikkialle

Auringosta tuotettu energia on käyttökuluiltaan lähes ilmaista, kiertovesipumpun sähkönkulutusta lukuun ottamatta, joten investointikulujen jälkeen tuotettu energia on suoraa säästöä. Järjestelmät ovat yksinkertaisia ja hyvin pitkäikäisiä. Tavallisten asuinrakennusten kuten omakoti-, rivi-  ja kerrostalojen lisäksi, aurinkokeräin sopii erinomaisesti maatiloille, kesämökeille, teollisuuslaitoksille.

Aurinkoenergian tuotto Suomessa

Keski- ja Etelä-Suomessa auringonpaiste on vuositasolla noin 950 – 1100 kWh/m2. Tämä on samaa tasoa kuin monella paikkakunnalla Keski-Euroopassa.

Pitkäaikainen vuosittainen auringonpaisteen keskiarvo on Helsingissä yli 1700 tuntia. Valtaosa tästä ajasta ajoittuu maaliskuun alusta lokakuun puoleen väliin. Pohjois-Suomessa päästään yli 1500 tuntiin.

Hyvälaatuinen tyhjiöputkikeräin tuottaa vuositasolla jopa 650 – 750 kWh/m2. Energiasäästöön vaikuttaa vielä putkiston ja varaajan lämpöhävikki. Aurinkolämmöllä ei voida Suomen leveysasteilla kattaa koko lämmitystarvetta, mutta hyvin mitoitetulla järjestelmällä voidaan tuottaa noin 60 % lämpimän käyttöveden tarpeesta ja 10 15 % lämmityksestä.